Dark Light
-10%

25582 – GREE CHARMO PREMIUM -15 GWH12ATBXB


25,999.00ден 28,999.00ден

 SMART DC Инвертер со G10 технологија, патент на ГРЕЕ
 Eфикасност во режим на ладење SEER:6.1  A++
 Eфикасност во режим на греење SCOP:4.0  A+(Средна зона)
 GREE компресор со магнети од ретки метали (Rare Earth Magnet)
 Работен режим: од -15°С до +43°С
 Функции:Самодијагностика, Интелигентен Дефрост, I-Feel, Плазма филтер, вградена WiFi контрола, 8°С греење, економичен мод, Турбо функција за брзо ладење/греење, 7 Fan брзини на дување, Quiet Fan брзина, Aвтоматски вертикален и хоризонтален Swing.

 

Модел GWH12ATBXB-K6DNA1D
Капацитет Btu 12000
Напојување V~/Hz 220~240/50
Волтажа Min/Max. V 198~264
Капацитет ладење W 3200(900~3600)
 греење W 3400(900~4000)
Потрошувачка ладење W 991(220~1300)
 греење W 916(220~1500)
Работна температура ладење °C -15~43
 греење °C -15~24
SEER/ SCOP(W)/SCOP(A) 6.1/ 5.1/4.0/
Енергетска класа A++/ A+++/A+
Внатрешна Единица GWH12ATBXB-K6DNA1D/I
Проток на воздух m3/h 590/520/480/400/350/320/280
Ниво на звучен притисок dB (A) 41/37/35/33/30/26/24
Димензии (ДxВxШ) mm 783×260×185
Тежина (нето) kg 8
Надворешна Единица GWH12ATBXB-K6DNA1D/O
Тип на компресор Rotary
Фреон/полнење -/kg R32/0.55
Ниво на звучен притисок dB (A) 52
Конекција бакар mm φ6/φ9.52
Макс. должина на цевки m 20
Димензии (ДxВxШ) mm 732×555×330
Нето тежина kg 25