Dark Light
-14%

27685 – GREE S-NORDIC -30 GWH18APAXE


 S NORDIC” припаѓа на престижната класа на енергетска ефикасност А++ и за греење и за ладење, што значи врвни перформанси и значителни заштеди на вашите трошоци за енергија.
 Eфикасност во режим на ладење SEER: 7.5(A++)
 Eфикасност во режим на греење SCOP(А): 4.3(A++)
 Работен режим: од -30°С до +43°С
 Eлектронски експанзионен вентил, Грејач против замрзнување на кондензот, Двореден изменувач.
 Функции:Самодијагностика, Интелигентен Дефрост, I-Feel, Плазма филтер, вградена WiFi контрола, 8°С греење, економичен мод, Турбо функција за брзо ладење/греење, 7 Fan брзини на дување, Quiet Fan брзина, DIY Sleep мод.

59,999.00ден 69,999.00ден

Модел GWH18APAXH-K6DNA3A
Капацитет Btu 18000
Напојување V~/Hz 220-240
Волтажа Min/Max. V 198/264
Капацитет ладење W 5300 (1500~5900)
греење W 5600 (900~7400)
Грејна моќ на -15°C Kw 4.7Kw
Потрошувачка ладење W 1380 (400 ~ 2100)
греење W 1450 (300 – 2400)
Работна температура ладење °C -18 ~+43
греење °C -30 ~+24
SEER/SCOP(W)/SCOP(A) 7.5/  5.7/4.3/3.5
Енергетска класа A++/ A+++/A+/A
Внатрешна Единица GWH18APAXH-K6DNA3A/I
Проток на воздух m3/h 950/850/760/640/500/420/350
Ниво на звучен притисок dB (A) Cooling:47/45/41/36/33/30/25
Heating:49/46/42/38/34/33/27
Димензии (ДxВxШ) mm 770X290X230
Тежина (нето) kg 11
Надворешна Единица GWH18APAXH-K6DNA3A/O
Тип на компресор Twin Rotary
Фреон/полнење -/gr R32/1350
Ниво на звучен притисок dB (A) 60
Конекција бакар mm φ6/φ12
Макс. должина на цевки m 25
Димензии (ДxВxШ) mm 1000X746X427
Нето тежина kg 47