Dark Light

541 – KLIMA FAVORIT 3.5KW 12000 BTU


СПЛИТ ON/OFF

Гаранција: 5 Години

Модел 12000 BTU 18000 BTU
Капацитет на ладење (Btu/h;W) 12000; 3520 18000; 5280
Капацитет на греење (Btu/h;W) 12500; 3700 18500; 5420
Влезна Моќност: (W)
Ладење
Греење
1100 W
1020 W
1640 W
1500 W
Проток на воздух < 500 m3/h < 800 m3/h
Одвлажнување 1,20 L/h 2,0 L/h
SEER за ладење (W/W) 3.21 3.23
Енергетска класа (ладење) A A
Карбон филтер ДА ДА
Јонизатор ДА ДА
Тип на гас R 410 R 410
SCOP за греење (W/W) 3.62 3.61
Енергетска класа (греење) A A
Напојување 220-240V~50Hz/1P 220-240V~50Hz/1P
Напонски опсег (V) 198~264 198~264
Максимална моќност на ладење (W) 1430 2130
Максимална моќност на греење (W) 1325 1950
Систем за
одмрзнување (defrost system)
микропроцесорски контролиран систем микропроцесорски контролиран систем
Димензии на внатрешна единица (mm) WxHxD 770x250x201 910x294x206
Димензии на надворешна единица (mm) WxHxD 754x300x552 817x328x553
Нето тежина на внатрешна единица (kg) 8 kg 10 kg
Нето тежина на надворешна единица (kg) 26 kg 32,50 kg
Димензии на пакување за внатрешна единица (mm) WxHxD 848x315x275 977x362x276
Димензии на пакување за надворешна единица (mm) WxHxD 798x356x585 836x361x590
Димензии на пакување за надворешна единица со цевки (mm) WxHxD 803x600x361 /

14,790.00ден