Dark Light

22575 – TOPLINSKA PUMPA GREE VERSATI 3 Monoblock GRS-CQ16Pd/NhG-M


 VERSATI III 16KW 3фазна – Топлиска пумпа воздух-вода во Моноблок изведба.
 Примена со подно греење, греење/ладење со Фенкојлери или греење со соодветни радијатори.
А+++ Енергетска класа при греење.
Вграден 2-степен компресор, циркулациона пумпа Willo од најнова генерација, AlfaLaval i Danfoss изменувачи.
Вградени се високо квалитетни Плочести изменувачи фреон-вода од марките AlfaLaval i Danfoss.
Зиден LED контролер со Touch-Screen контрола, како и вградена WiFi далечинска контрола преку телефон.
Еколошки и ефикасен фреон R32.
Еуровент Сертификат и можност за аплицирање за кредит преку GEFF програмата.

277,482.00ден

Модел VERSATI 3
MONOBLOCK  8
VERSATI 3
MONOBLOCK 12
VERSATI 3
MONOBLOCK 16
VERSATI 3
MONOBLOCK 16 3F
Шифра на модел GREE GRS-CQ8.0Pd/NhG-K GREE GRS-CQ12Pd/NhG-K GREE GRS-CQ16Pd/NhG-K GREE GRS-CQ16Pd/NhG-M
Капацитет (35°C амб./ 18°C вода) Ладење (kW) 6.8 11 14.5 14.5
Капацитет (7°C амб./ 35°C вода) Греење (kW) 7.5 12 15.5 15.5
EER (35°C амб./ 18°C вода) 4.4 4.2 3.7 4
COP (7°C амб./ 35°C вода) 4.6 4.55 4.3 4.35
SCOP (7°C амб./ 35°C вода) 4.65 4.45 4.17 4.17
Капацитет (35°C амб./ 7°C вода) Ладење (kW) 5 9.5 13 13
Капацитет (7°C амб./ 45°C вода) Греење (kW) 7.5 12 15.5 15.5
EER (35°C амб./ 7°C вода) 3.2 3.05 2.75 2.9
COP (7°C амб./ 45°C вода) 3.75 3.6 3.4 3.55
SEER (35°C амб./ 7°C вода) 5.05 4.47 4.55 4.55
SCOP (7°C амб./ 55°C вода) 3.25 3.23 3.2 3.2
Напојување (V / f / Hz) 220 ~ 240 / 1 / 50 220 ~ 240 / 1 / 50 220 ~ 240 / 1 / 50 380 ~ 415 / 3 / 50
Работно подрачје при
надворешни температури
Ладење (ºC) +10 ~ +48 +10 ~ +48 +10 ~ +48 +10 ~ +48
Греење (ºC) -25 ~ +35 -25 ~ +35 -25 ~ +35 -25 ~ +35
Санитарна вода (ºC) +40 ~ +80 +40 ~ +80 +40 ~ +80 +40 ~ +80
Звучен притисок Ладење (dB(A)) 54 55 55 55
Греење (dB(A)) 56 57 57 57
Разладно средство (kg) 1.2 2.8 2.8 2.8
Нето ширина / висина / длабочина (mm) 1150 / 756 / 390 1200 / 878 / 460 1200 / 878 / 460 1200 / 878 / 460
Бруто ширина / висина / длабочина (mm) 1250 / 900 / 490 1288 / 1020 / 548 1288 / 1020 / 548 1288 / 1020 / 548
Тежина нето / бруто (kg) 92 / 106 147 / 160 147 / 160 147 / 160

 

Versati III Monobloc Type – Gree Топлинска Пумпа

Моноблок системот го олеснува инсталацијата да нема потреба на внатрешна единица. Неговиот ултра ефикасен двоен компресор има моќност да генерира топла вода на излез до 60° C за подно греење, радиатори, фан коилери. Има моќности од 4 kW до 14.5 kW, Ова е Топлинска Пумпа со енергетска ефикасност од Класа A +++ , идеална за апартмани, куки, деловни простории и др.

  • Заштеда на енергија: усвојува соларна енергија за загревање на водата, што е повеќе заштеда на енергија.
  • Висока ефикасност на температурата на водата: GРЕЕ уникатен 2 вазен enthalpy-adding компресор, кој овозможува да генерира топла вода на излез до 60° C,
  • Smart dual-temperature detection control technology: Паметна двојна температура – Контролата на вклучување и исклучување се реализира од горни и пониски сензори на температура, кои можат да ја обноват температурата на водата во реално време, со што се обезбедува совршен тајминг на стартување.

 

 

 

 

Category: