-45%
,

19497 – KLIMA GREE U-CROWN -30 12000BTU

Availability:

Out of stock


19497 – KLIMA GREE U-CROWN 12000BTU

Model: GWH12UB

39,990.00ден 72,990.00ден

Out of stock

Надворешната единица на GREE U-Crown е опремена со висококвалитетен 2-степен компресор како и 3реден изменувач – гаранција за непрекинато греење преку зимата и на многу ниски температури. Дополнително има и вграден греач на тавата за полесно одмрзнување.

 

 

GREE U-Crown 2-степенскиот компресор не се двоуми да загрее или олади во екстремни услови, без потреба од зголемена потрошувачка на енергија. Ако надворешната температура е -20 ° C, температурата на излезниот воздух може да се загрее до 50 ° C. На надворешна температура од 50 ° C, температурата на излезниот воздух може да се излади до 13 ° C.
Капацитетот на греење при -30 ° C надворешна температура е до 80% од номиналната моќност!

 

GREE U-Crown топлинската пумпа вклучува далечински управувач со безжична RF технологија за непречена употреба. Значи, можете да ја промените температурата на вашата топлинска пумпа дури и од друга просторија.

 

GREE U-Crown топлинскаta пумпа овозможува вертикално движење од 180 ° и странично движење од 130 °. Така можете да уживате во протокот на воздух кој се шири рамномерно околу просторот за живеење. Технологијата овозможува да се олади од врвот до дното и соодветно го загрева воздухот од дното нагоре.
Седум видови на брзина на вентилатор: тивка, ниска, средно ниска, средна, средно висока, висока и турбо. Можете да изберете соодветна брзина на вентилаторот колку што сакате.
U-Crown не само што ја прилагодува температурата на воздухот, туку го подобрува и квалитетот на воздухот. Со вградената “IFD dedusting technology” – технологија за ефикасно отстранување на PM2.5 честички, U-Crown се грижи и за вашето здравје.
Модел GWH12UB-K3DNA4F
Капацитет Btu 12000
Напојување V/Hz 220-240/50
Волтажа Min/Max. V 198/264
Капацитет ладење W 3500(390~4450)
 греење W 3600(560~5400)
Потрошувачка ладење W 920(95~1550)
 греење W 970(100~1680)
Работна температура ладење °C -18~54
 греење °C -30~24
SEER/SCOP A/W/C 7.0/ 5,1/4,6/3,8
Енергетска класа A++ / A+++/A++/A
Внатрешна Единица GWH12UB-K3DNA4F/I
Проток на воздух m3/h 720/550/490/420/370/320/290
Ниво на звучен притисок dB (A) 43/38/36/34/31/23/20
Димензии (ДxВxШ) mm 860×305×170
Тежина (нето) kg 11,5
Надворешна Единица GWH12YD-S6DBA2A/O
Тип на компресор Twin-Cylinder & Twin-stage
Фреон/полнење -/kg R410A/1,3
Ниво на звучен притисок dB (A) 52
Конекција бакар mm φ6/φ12
Макс. должина на цевки m 20
Димензии (ДxВxШ) mm 899×596×378
Нето тежина kg 44,5