-36%
,

19497 – KLIMA GREE U-CROWN 18000BTU

Availability:

Out of stock


19497 – KLIMA GREE U-CROWN 18000BTU

Model:GWH18UC

59,990.00ден 93,990.00ден

Out of stock

Надворешната единица на GREE U-Crown е опремена со висококвалитетен 2-степен компресор како и 3реден изменувач – гаранција за непрекинато греење преку зимата и на многу ниски температури. Дополнително има и вграден греач на тавата за полесно одмрзнување.

 

 

 

 

GREE U-Crown 2-степенскиот компресор не се двоуми да загрее или олади во екстремни услови, без потреба од зголемена потрошувачка на енергија. Ако надворешната температура е -20 ° C, температурата на излезниот воздух може да се загрее до 50 ° C. На надворешна температура од 50 ° C, температурата на излезниот воздух може да се излади до 13 ° C.
Капацитетот на греење при -30 ° C надворешна температура е до 80% од номиналната моќност!

 

GREE UCrown топлинската пумпа вклучува далечински управувач со безжична RF технологија за непречена употреба. Значи, можете да ја промените температурата на вашата топлинска пумпа дури и од друга просторија.

 

GREE U-Crown топлинскаta пумпа овозможува вертикално движење од 180 ° и странично движење од 130 °. Така можете да уживате во протокот на воздух кој се шири рамномерно околу просторот за живеење. Технологијата овозможува да се олади од врвот до дното и соодветно го загрева воздухот од дното нагоре

 

 

Седум видови на брзина на вентилатор: тивка, ниска, средно ниска, средна, средно висока, висока и турбо. Можете да изберете соодветна брзина на вентилаторот колку што сакате.

 

U-Crown не само што ја прилагодува температурата на воздухот, туку го подобрува и квалитетот на воздухот. Со вградената “IFD dedusting technology” – технологија за ефикасно отстранување на PM2.5 честички, U-Crown се грижи и за вашето здравје.

 

 

 

Модел GWH18UC-K3DNA4F
Капацитет Btu 18000
Напојување V~/Hz 220-240/50
Волтажа Min/Max. V 198/264
Капацитет ладење W 5275(900~5750)
 греење W 5275(750~7250)
Потрошувачка ладење W 1600(200~2050)
 греење W 1420(200~2400)
Работна температура ладење °C -18~54
 греење °C -30~24
SEER/SCOP A/W/C 6,1/ 4,0/4,0/3,1
Енергетска класа A++/ A+/A+/B
Внатрешна Единица GWH18UC-K3DNA4F/I
Проток на воздух m3/h 850/750/650/600/500/400/340
Ниво на звучен притисок dB (A) 46/42/40/36/33/25/22
Димензии (ДxВxШ) mm 960×320×205
Тежина (нето) kg 14
Надворешна Единица GWH18UC-K3DNA4F/O
Тип на компресор Twin-Cylinder & Twin-stage
Фреон/полнење -/kg R410A/1,65
Ниво на звучен притисок dB (A) 56
Конекција бакар mm φ6/φ12
Макс. должина на цевки m 20
Димензии (ДxВxШ) mm 950×700×396
Нето тежина kg 51